medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina Jävergren

 

Nog kan man förstå att hon både blev chockad och stum. Efter fyra år har hon ännu inte svarat!

 

Till Kristina Jävergren
Från Tonny Svensson
 
Hej Kristina!
 
Jag vill bli informerad om de två ärenden som har med Hans Hassle att göra, glassprojektet och restaurangprojektet. Som styrelsemedlem och medlem i dess arbetsutskott är du ansvarig för förvaltningsledningen och bla näringslivskontoret med chefen Ingrid Gustavsson. Jag vill att du svarar på några frågor som Ingrid Gustansson inte velat svara på vid ett tidigare tillfälle.
 
Politikerrollen har som du vet förvandlats från förtroendeuppdrag, baserat på ideologisk övertygelse, till födkrok och karriärstege. Det godtar inte Medborgaren. Ingen politiker eller tjänsteman skall kunna utnyttja kommunala idéer för egen vinnings skull. Låt mig göra klart Medborgarens inställning till idéer och förslag från allmänheten, enskilda politiker och tjänstemän. En grundläggande tanke med Medborgaren är att aktivera medborgarna med hjälp av detta forum. Ideer och förslag skall alltså flöda fritt och ohämmat. För att undvika alla misstankar om korruption måste  förslag vara tranparanta och tydliga. Mörkning av utredningar med hänvisning till affärshemligheter är uteslutet när dessa skall finansieras med skattemedel. Ideer och förslag måste underställas ett remissförfarande där alla kommuninnevånare med sakkunskap i ett ärende får chansen att yttra sig. Kanske projektet "filmcentrum" blivit mer realistiskt hanterat om någon sakkunnig fått tillfälle att påpeka att takhöjden i lagret är i minsta laget för filmskapande. Förhållandet mellan Tomas Rikse, Lotta Finstorp, Ingrid Gustavsson, Hans Hassle, Unilever och lokalpressen i ärendena järnvägshotellet och glassmuseum luktade dessvärre korruptionsmisstanke på långt håll.
 
Ingrid Gustavsson var osäker till hotellprojektet 050429. Samma dag gjorde Tomas Rikse sitt bevingade uttalande i den andra tidningen. "Vi väntar på Flens Kommuns bedömning av skolutvecklingsprojektet konstaterar Hassle och kommundirektören Tomas Rikse menar att i praktiken är det hela klart, men formella beslut skall fattas." Därefter stöttade Ingrid Gustavsson projektet till hundra procent.
 
Järnvägshotellet sålt - blir restaurangskola, Folket 2005-04-23             Lögn, ingen dementi från Folket
Järnvägshotellet får ny ägare och blir restaurangskola. Det blev klart igår.Turerna har varit många kring Järnvägshotellet och många Flensbor har undrat när den gamla byggnaden ska rustas. Igår eftermiddag blev det klart att hotellet återigen får en ny ägare. Enligt uppgifter till Folket är det Hans Hassle, tidigare känd för idén om att marknadsföra Flen som "glasstaden", som köpt byggnaden med avsikt att göra om den till restaurangskola.
 
Lotta Finstorp i Folket 21 oktober 2004.
"Hon menar att det är på tiden att Flen lyfter fram att GB:s fabrik ligger mitt i centrum. Glasstillverkning är en del av kommunens vitala näringsliv och det skall märkas. Jag tycker att det är mycket positivt att vi tydligare ska visa att vi är norra Europas glasstad, säger hon."    Se bifogad bilaga!
 
Att GB-Glace nu uttrycker intresse innebär att vi kan arbeta vidare med en fördjupad förstudie, säger Ingrid Gustafsson, näringslivschef i Flens kommun.
Enligt både Hans Hassle och Ingrid Gustafsson är målet att starta arbeta med Glassens Stad till sommaren 2006.


En hemvändande PR-konsult Hans Hassle föreslår ett fördjupat samarbete mellan Flens kommun och världens största dagligvaruleverantör Hollands-Brittiska Unilever. Hans Hassle har naturligtvis insett den uppdragspotential som hans företag Swecorp får tillgång till genom att själv sitta i händelsernas centrum. För att  stärka sin seriositet väljer Hans Hassle att komplettera sitt korrupta engagemang i Flen inom det mest behjärtansvärda området av alla, utbildning. Ingen ansvarsfull kommunledning kan tacka nej till ett sådant samarbete. För att ytterligare betona sin roll som Flens räddare passar upprustningen av järnvägshotellet utmärkt. Naturligtvis är inte Hans Hassle någon risktagande entreprenör. Alltså tycker han att kommunen skall ta ansvaret för utbildningen och upprustningen av hotellet skall ske med gratis arbetskraft.
 
Mitt förhållande till glass grundlades i barndomen när jag besökte mormor på Sibyllegatan i Stockholm och när hon bjöd mig till glassbaren på Nybrogatan mitt emot saluhallarna vid Östermalmstorg. Senare i livet, när jag bodde på Skinnarviksberget under en tioårsperiod, hade jag stans bästa glassbar som granne på Brännkyrkagatan vid Ansgariparken. För den som aldrig intagit en storportion "hemlagad" gräddglass med naturliga frukt- och bärsmaker, kan jag upplysa om att det är som en lång sexuell njutning som avslutas i total utmattning när den sista skeden sugits av. När man sugit av en kemisk pinne från Unilever får man nog närmast en prostituerads ångestkänsla med en fadd och unken smak i munnen och tänker ångerfull,  jag skulle nog tagit en banan i stället. Glassmammon styr och Flens makthavare prostituerar och underkastar sig gladeligen den multinationella matjätten Glufs och utan att ens ta betalt. Tänk att en onaturlig, onyttig och osensuell produkt som Unilevers glasspinnar ska användas för att marknadsföra Flen in i framtiden. Jag tror baske mig att det är Fritiof Nilsson Piraten som sitter i sin himmel och drar i Flens alla sprattelgubbar. Medborgaren har inget emot prostitution i allmänhet, den fyller nog ett naturligt behov. Till och med glasspinnar kommer sannolikt att efterfrågas i framtiden men snälla makthavare, vi medborgare vill inte bli förknippade med Unilever. Alla kommuninnevånare utom de vilseledda i stadshusfästningen vet ju att det är Unilevers ståtliga glasspinnefabrik som är det huvudsakliga skälet till att människor inte flyttar till tätorten Flen. Det centrala läget och granne med Konsum, biblioteket, Lästencentrat, Ica, kommunens stolthet PW-skolan är så skrattretande dumt att det är omöjligt att ta kommunens politiker och tjänstemän på allvar. Norra Europas glasstad,  ja herre jävlar. Storhetsvansinnet fortsätter att grassera bland Flens styrande. Hur länge har Lotta Finstorp varit Unilevers pr-konsult.
 
Den lilla glasskrönikan har ju ett år på nacken men jag liksom övriga innevånare i Flens kommun är fortfarande lika okunniga och vilseledda om vad som kommer att hända med glassens stad och restaurangskolan. Det är viktigt Kristina Jävergren, att medborgarna får fortlöpande information om vad kommunen sysslar med utanför det rutinmässiga och okontroversiella dagliga arbetet. Jag vill påminna om att jag inte klandrar enskilda idéer och förslag, även om jag tycker till om dessa. Jag klandrar däremot kommunens hantering av nya ideer. Om nya "fördjupningar",  som det heter nu för tiden, inte tål insyn får faktiskt kommunen acceptera misstankar om korruption.
 
Mina frågor till dig Kristina Jävergren.
Hur mycket ackumulerade skattepengar har betalats ut till Hans Hassle?
Hur mycket ackumulerade skattepengar har betalats ut till Unilever?
Kan jag skriva i Medborgaren att restaurangprojektet i Järnvägshotellet är ett avslutat kapitel?
Vad menas med nedanstående uttalande från Ingrid Gustavsson.
"Enligt både Hans Hassle och Ingrid Gustafsson är målet att starta arbeta med Glassens Stad till sommaren 2006."
Marknadsförs Flen redan som Glassens Stad eller skall arbetet med Glassens Stad börja sommaren 2006 eller är projektet ett avslutat kapitel?
"Lotta Finstorp menar att det är på tiden att Flen lyfter fram att GB:s fabrik ligger mitt i centrum."  Incidenten på glassfabriken häromsistens kanske snarare borde få oss att tänka tvärtom. Glykol och ammoniak hanterades förr i stora mängder som bekant.
Har kommunen koll på Unilevers aktuella kylteknik? Har kommunen gjort någon riskanalys av företagets glasstillverkning med anledning av det centrala läget och närheten till skolorna?
 
Vill du bekräfta att du fått detta brev . Osa inom tre veckor.
 
mvh Tonny

 

 

 

.